Top 10 proteinrige fødevarer

Rigtig mange spørger om hvilke fødevarer man skal købe for at få dækket sit protein behov gennem den almindelige kost. Vi har derfor lavet en lille liste her over fødevarer som har et højt indhold af protein (proteinrige fødevarer) så du kan få noget inspiration til næste indkøbstur.

Liste over proteinrige fødevarer

1) Parmesan ost: Med ca. 41,6g protein pr. 100g er parmesan ost en proteinrig fødevare. Men også andre oste har et ganske højt protein indhold der typisk ligger mellem 16g-33g protein pr. 100g. Så næste gang du er i oste afdelingen  er det værd at kigge lidt på sagerne.

2 Modne Bønner: Her skal du gå efter de ældste og største og mest modne af slagsen. Modne sojabønner indeholder knap 40g protein pr. 100g! Lupin bønner giver ca. 16g pr. 100g.

3) Magert oksekød og kalvekød: Gå efter noget magert kød, så kan du opnå ca. 36g protein pr. 100g kød, og så smager det jo godt!

4) Græskar, Squash og vandmelon FRØ: Ikke nogle ting du finder i ethvert supermarked, men hvis du kommer forbi nogle der forhandler specialiteter fra mellemøsten eller asien så burde de have det på hylderne. Græskar og squash frø giver ca. 33g protein pr. 100g – Vandmelon giver lidt mindre da frøene kun indeholder 28g protein pr. 100g.

5) Magert Kylling, Svinekød og lam: Disse kødtyper ligger typisk på omkring 30g protein pr. 100g

6) Fisk: En sund spise, som indeholder sunde fedtsyrer udover proteiner. Tun giver op til 30g protein pr. 100g, ansjoser giver 29g, laks 27g og hellefisk 27g.

7) Kaviar og fiskeæg: Denne delikatesse indeholder typisk ca. 24-28g protein pr. 100g

8) Hummer: Denne lækre fødevare er heller ikke nærig med proteinindholdet. Hummer indeholder ca. 27g protein pr. 100g servering.

9) Linser, bælgfrugter og jordnødder / Peanuts: Når du er i byen og de serverer peanuts, så kan du godt spise dem og være sikker på at få proteiner. Peanuts indeholder ca. 24g protein pr. 100g, rå linser kan snige sig op på næsten 26g protein pr. 100g., Pistacienødder giver ca. 21g protein pr. 100g.

10) Mandler: Smager godt og så indeholder de typisk omkring 21g protein pr. 100g.

Har du flere forslag til proteinrige fødevarer så skriv dem her i kommentarfeltet så vi kan få lavet en kæmpe liste af fødevarer til de som ikke vil leve af proteinpulver.

Denne artikel omhandler:

  • proteinholdig mad
  • proteinholdige fødevarer
  • proteinrig mad
  • proteinrige fødevarer
  • mad med højt proteinindhold
  • proteiner i mad
  • proteinholdige fødevarer liste
  • proteinholdige madvarer
  • mad med meget protein
  • protein i mad

Comments

  1. Kakaomælk og hytteost

    • Kakao indeholder under 5g protein pr 100g indtaget produkt. (Mathilde kakao kun 3.5g) Mathildes nye “Mathilde sport” inderholder mere protein men kun 5.0g/100g) Cocio classis kun 3.3/100g og deres light udgave som kun inderholder 45kcal pr 100g indholder ca det samme = 3.5/100g så kakao mælk batter altså ikke særlig meget men er indeholder generelt MANGE Kcal.

      Hytteost indeholder 12g/100g indtaget produkt, hvilket er fint. men du skal spise en del hytte ost :D Men mange bække små gør en stor å – så hytteost er nok ik dum at spise. Specielt sammen med eks. fisk.

  2. marianne says:

    Æggehvider er en ren proteinbombe.

    • Faktisk indeholder ægehvider “kun” 11g pr 100g
      Æggeblommer indeholder derimod 16g pr 100g men også mange flere kalorier. I snit får du 16g protein pr 100g fra et alm frisk dansk æg. Dette blir dog forringet ved tilberedning, (hårdkogt 13/100g og spejlæg ca. 13/100g protein)

      Så æg er ikke den mest effektive måde at få protein på. Det skal dog nævnes, at bio-availability spiller en lige så stor rolle som protein indholdet. Det siger sig selv at du ikke kan spise 200g pramasan ost eller 200g kaviar, så du skal ik basere din kost på den type mad. Lige som mængden af peanuts du skal indtage før du øger dit protein indtag væsetligt er enorm. 200 gram magert kød eller 200g æg ikke har samme begrænsing.

  3. Serranoskinke – som i øvrigt er et super alternativ til bacon.

  4. Josefine Madsen says:

    Mener at proteiner fra grøntsager er svære at optage i organismen – hvorimod en fermentering
    af grøntsagerne skulle hjælpe på optagelsen.

  5. Peter Rasmussen says:

    Tørret torsk indeholder 78 g protein per 100 g

  6. Annette Jørgensen says:

    Quinoa …. skulle indeholde mlm 7-22g protein, alt efter typen/arten (?) og samtidig meget lavt fedt-indhold og glutenfrit.

Speak Your Mind

*

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *