Categories
Proteinpulver FAQ

Hvorfor stiger whey protein priserne?

Rigtig mange folk som køber proteinpulver har den seneste tid lagt mærke til at priserne på whey protein er steget gevaldigt. De fleste større forhandlere har dog selv opslugt det meste af prisstigningen i stedet for at sende det hele videre til forbrugerne.

Derfor stiger whey (valle) proteinpulver priserne i 2011

Der er flere grunde til prisstigningerne men som sædvanlig er det udbud og efterspørgsel som bestemmer prisen. Herunder ser du en liste over forhold som har betydet at priserne er skudt i vejret!

1) Kina forbruger MEGET mere whey protein end normalt (især til baby ernæring)

2) Coca Cola har lanceret et nyt produkt  på det kinesiske og asiasiske marked der indeholder whey protein, og det tømte næsten whey lagrene i USA

3) Gatorade (PEPSI) har også lanceret et produkt med whey protein og har opkøbt 250 millioner kilo råvare!

4) Generelle prisstigninger på masser af andre ting der har indflydelse på processen inden whey protein kommer på markedet.

Hvad kan jeg gøre som forbruger hvis jeg vil have billig protein?

Indtil videre er der ikke noget der tyder på at priserne falder i nærmeste fremtid, og du kan nok være sikker på at selvom råvare priserne falder, så varer det længe inden producenterne giver prisfaldene til forbrugerne da de lige nu selv tager en stor del af prisstingningen, og disse penge nok skal tjenes hjem igen. Der er derfor kun 2 muligheder hvis du vil sikre dig mod alt for voldsomme prisstigninger.

1) Køb et stort læs Whey protein med det samme. For det meste kan det holde sig ca. 2 år. Ring evt. til forhandleren for at sikre dig at du ikke får noget der udløber om 6 måneder.

2) Køb noget proteinpulver som ikke er whey protein. Her kan du se et eksempel på billigt proteinpulver som ikke er blevet ramt af prisstigninger.

Herunder kan du se en illustration af prisstigningen på whey protein i 2011 indtil videre:

whey-protein-prisstigninger

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *